سندرم توره یا تورت کودکان
نوشته شده توسط : ذهن نو

سندرم توره نوعی مشکل عصبی است که مشخصه آن بروز تیک‌های غیرارادی و ناگهانی می‌باشد. مبتلایان به اختلال توره ممکن است تیک‌های صوتی یا حرکتی مختلفی داشته باشند که به صورت ناگهانی، سریع و برگشت‌پذیر بروز می‌یابند. این مشکل معمولا از سال‌های اولیه کودکی آغاز می‌شود. از همین رو اگر والدین به موقع آن را در فرزند خود تشخیص دهند و درمان‌های روانشناختی را از سر بگیرند اختلال توره تا حد زیادی قابل کنترل خواهد بود. برای آشنایی با علائم، علل و روش‌های درمان توره در کودکان تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

منبع : سندرم توره یا تورت کودکان

آشنایی با علائم و نشانه های سندرم توره

مشخصه و علامت اصلی سندرم توره بروز تیک‌های مختلف است. این تیک‌ها به صورت صوتی یا حرکتی بروز پیدا می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهند که مبتلایان به اختلال توره اغلب دارای تیک‌های حرکتی به خصوص در ناحیه سر و گردن هستند که در شرایط استرس زا و هیجان انگیز تشدید می‌شوند.

علائم اختلال توره معمولا در سنین 5 الی 10 سالگی ظاهر شده و به مرور در سال‌های نوجوانی کاهش می‌یابد؛ به طوری که ممکن است تا بزرگسالی به طور کامل محو شوند. با این حال برخی افراد هم هستند که اختلال توره را در بزرگسالی تجربه می‌کنند و با افزایش سن تیک‌های‌شان نیز تشدید می‌شود. برای اشنایی بیشتر با اختلالات مرتبط با سندرم توره مقاله اختلالات هماهنگی رشدی را مطالعه کنید.

انواع تیک که در سندرم توره بروز می یابند

همانطور که گفته شد در سندرم توره انواع مختلفی از تیک می‌تواند بروز پیدا کند که در ادامه به توضیح هریک از آن‌ها پرداخته‌ایم.

1- تیک های حرکتی

تیک‌های حرکتی نوعی حرکات سریع، غیرارادی و ناگهانی بدن هستند که از جمله آن‌‌ها می‌توان به پلک زدن، بالا انداختن شانه‌ها یا تکان دادن دست، سر و گردن اشاره کرد.

2- تیک های صوتی

تیک‌های صوتی صداهایی هستند که فرد به طور غیرارادی و ناگهانی از خود در می‌آورد. صاف کردن گلو، زمزمه کردن برخی اصوات، گفتن غیر ارادی برخی کلمات نظیر ناسزا و داد زدن‌های ناگهانی همگی نمونه‌ای از تیک‌های صوتی هستند.

3- تیک های ساده

تیک‌ها در اختلال توره می‌توانند به دو شکل ساده یا پیچیده اتفاق بیافتند. در نوع ساده تنها یک بخش خاص از بدن درگیر تیک می‌شود. برای مثال بیمار در نواحی چشم یا صورت یکسری تیک‌های حرکتی را از خود نشان می‌دهد.

4- تیک های پیچیده

تیک‌های پیچیده معمولاً چندین قسمت مختلف بدن را درگیر می‌کنند و می‌توانند الگویی خاص داشته باشند. برای مثال بچه‌هایی که دچار تیک پیچیده هستند ممکن است هنگام حرکت دادن دست، سر را به زمین بکوبند و سپس به بالا بپرند.

علل و عوامل خطر بروز سندرم توره

علت دقیق سندرم توره مشخص نیست. متخصصان بر این باورند که این یک اختلال پیچیده است که احتمالاً از تعامل عوامل وراثتی (ژنتیکی) و محیطی (استرس های زندگی) پدید می‌آید. همچنین سطوح غیرطبیعی برخی انتقال دهنده‌های عصبی نظیر دوپامین و سروتونین هم می‌تواند در بروز این مشکل نقش داشته باشد.

همچنین عوامل خاصی وجود دارند که می‌توانند ریسک بروز اختلال توره را افزایش دهند. این عوامل به ریسک فاکتورها مشهور هستند؛ دو عامل اصلی را در بر می‌گیرند که شامل سابقه خانوادگی و جنسیت می‌باشد. نقش هریک از این‌ها در اختلال توره به شرح زیر می‌باشد.

1-  سابقه خانوادگی

مطالعات پژوهشی نشان می‌دهند کسانی که سابقه اختلال‌های تیک در خانواده درجه یک آن‌ها وجود دارد، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سندرم توره هستند. این مسئله بر نقش عوامل ژنتیکی و وراثتی تاکید می کند.

2- سندرم توره و جنسیت

جنسیت به خودی خود می‌تواند خطر ابتلا به اختلال توره را تحت تاثیر قرار دهد. در همین راستا مطالعات همه گیرشناسی نشان می‌دهند که مردان 3 الی 4 برابر بیشتر از زنان در برابر این مشکل آسیب‌پذیر هستند.

درمان سندرم توره

اگرچه هنوز هیچ درمان قطعی برای اختلال توره معرفی نشده، اما روش‌های مختلفی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توان شدت این مشکل را تا حد زیادی تحت کنترل درآورد. اگر تیک‌ها منجر به بروز مشکلاتی در عملکرد روزانه بیمار شده‌اند، مراجعه به متخصصینی نظیر روانپزشک و روانشناس تا حد زیادی می‌تواند کمک کننده باشد.

روانپزشکان معمولا از دارو برای کاهش سطح اضطراب‌های مراجع استفاده می‌کنند. همچنین روانشناسان در این شرایط از تکنیک‌های رفتار درمانی و آموزش مهارت‌های کنترل استرس بهره می‌گیرند. پیگیری درمان به خصوص در سال‌های اولیه کودکی به فرزندتان کمک می‌کند تا در مدرسه و محیط خانه عملکرد بالاتری داشته باشد و بتواند با وجود مشکلاتی که دارد روابط بین فردی مناسبی برقرار نماید. برای شروع درمان می‌توانید مشاوره کودک دریافت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سوالات متداول

چه زمانی برای درمان سندرم توره در کودک باید به متخصص مراجعه کرد؟

در صورت مشاهده هرگونه حرکات یا صداهای غیرارادی، ناگهانی و تکراری در فرزند خود لازم است که به یک متخصص مراجعه نمایید. البته همه تیک‌ها نشان دهنده اختلال توره نیستند به طوری که برخی از آن‌ها با گذشت چند هفته به خودی خود برطرف می‌شوند. با این حال بسیار اهمیت دارد که علت این مشکل بررسی شده و اقدامات لازم برای درمان و کنترل علائم انجام شوند.

 

 

 

 

منبع : سندرم توره یا تورت کودکان

 

 

 




:: برچسب‌ها: سندرم توره یا تورت کودکان ,
:: بازدید از این مطلب : 446
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: